Una visita a la costa oest de Cork en bicicleta

Irlanda: llacs, muntanyes i parcs nacionals.

El clima d’Irlanda és molt canviant, podreu viure en primera persona les 4 estacions de l’any en un dia. Els mesos mes freds son gener i febrer i els més calurosos són de maig a septembre on tindreu fins a 18 hores de sol.

Arribareu a la majestuosa Costa Oest de Cork per Killarney, coneguda per ser una ciutat amb molt per fer. El dia que arribeu podeu visitar la catedral de Santa Maria d’Irlanda, Monestirfranciscà i el castell de Ross. Tot pedalant per aquesta zona trobareu la casa de Muckross que es una casa noble d’estil Tudor que avui en dia és un museu que es pot visitar, juntament amb els jardins i l’abadia franciscana.

Irlanda és un país amb una cultura molt rica, però no ens podem oblidar de la naturalesa que ens depara el país. En el recorregut de Killarney a Kenmare passareu pels 3 llacs de Killarney, el més gran és el Llac Leane i després hi ha el Llac Muckross i el llac Upper, rodejats de vegetació i muntanyes que deixen un paisatge espectacular (no us oblideu de portar la càmara a l’alforja)

poble de Killarney, un poble d'Irlanda
Carrer de Killarney
castell d'Irlanda
La casa de Muckross

Aquella tarda arribareu a Kenmare, una població tranquila on podreu degustar menjar gorumet mentres disfruteu de les espectaculars vistes que ofereix aquesta població marítima. 

Sortint de Kenmare anireu cap a Darren Gardens, els jardins de Darren d’uns 242.811 m2. Aquests jardins consten d’una xarxa de camins per boscos madurs que mereixen una parada. 

Després de parar als jardins Darren arribareu fins a Castletownbere, serà el vostre destí per dues nits. Aquesta població pesquera podreu, i si sou amants del peix ho agraireu, menjar peix de qualitat garantida a un dels restaurants que hi ha prop del port.

Casteltownbere és la casa de molts artistes, escriptors, cuiners de menjar artesà. Si teniu sort i sou a la ciutat el 1r dijous de mes o cada dijous dels mesos d’estiu, podreu comprar en el mercat de la ciutat o simplement passejar-hi

Passareu per la bonica població de Eyeries amb les seves cases de colors, tindreu una vista espectacular d’Ilranda, de les millors i si aneu al capvespre veureu de les millors postes de sol del país. Continuant cap a Allihies, un poble on us sentireu lluny de to i on podreu desconectar passejant pels seus carrera de cases de colors

Cases de color de la costa oest de Cork
Carrer amb les cases de colors de Eyeries
llac d'Irlanda amb una barqueta
Moll de Casteltownbere

Continuareu pedalant per l’abadia de Bantry i arribareu a Glengarrif, un poble que compte amb una gran varietat de flora, no us podeu perdre la illa de Garinish, que és una illa-jardí amb una gran quantitat de plantes exòtiques. Des de la ciutat hi ha servei de transport local fins a la illa sense parar.

Sortint de Glengarriff us endinsareu cap a l’interior per carreteres tranquiles fins a Gougane Barra, el primer Parc Nacional del país i font del riu Lee. Podeu deixar la bicicleta a l’allotjament i anar a passejar pels senders i respirar la tranquil·litat del Parc Nacional abans de tornar cap a Killarney.

paisatge de glengarriff a Irlanda
Glengarriff
paisatge de goungane barra a Irlanda
Parc Nacional Gougane Barra

Si us han entrar les ganes de fer aquest viatge no dubteu en contactar-nos a reserves@cicloturisme.com i visiteu l’enllaç per saber més informació 

Comments are closed.