Descens pel Riu Ebre i La Rioja

6 etapes

des de 1.120€/persona
50 km / dia 50% Dificultat 6 ETAPES/ 7 nits / 8 dies
Icona destacats

Destacats

Segueix una part del riu més llarg de l’estat espanyol: l’Ebre (Península Ibèrica) Explora el fantàstic patrimoni cultural i natural vinculat a aquest riu: preses, molins, canlas, cascades, gorgues, etc…

Visita algun dels cellers del popular vi de Rioja, un dels pilars de l’economia i la cultura d’aquesta regió.

Coneix una part de l’estat espanyol encara força desconeguda pels turistes i de forma diferent!

Degusta la gastronomia local.

Icona descripció de la ruta

Descripció de la ruta

Un viatge extraordinari, seguint el riu Ebre, el més llarg d’Espanya, que flueix des del seu naixement a la Serralada Cantàbrica fins al Mediterrani. El nom mateix de la Península Ibèrica procedeix d’aquest riu – Iberia, el país de l’Ebre.

La ruta segueix el que comença com un petit rierol de muntanya, que flueix a través de les verdes pastures de Cantàbria, belles valls, imponents congosts i vinyes, passant per bells i desconeguts pobles.

Un viatge magnífic per a aquells que vulguin visitar les regions d’Espanya, que els turistes mai visiten.

Icona no et pots perdre

No et pots perdre

La degustació d’un dels vins més internacionals i populars de l’estat espanyol: la Rioja.

Atura’t a visitar el poble de conte de fades d’Orbaneja del Castillo.

Itinerari

Un viatge magnífic per a aquells que vulguin visitar les regions d’Espanya, que els turistes mai visiten.

Arribada a Santander i trasllat a Campoo
Trobada a Santander i transfer al primer hotel a Campoo.

Trasllat inclós en el preu.
Etapa 1: Campoo– Polientes (66Km)
Aquesta etapa transcorra a través d’un paisatge fabulós i verge. Des del verd de les pastures de muntanya de la Serralada Cantàbrica, al llarg de les ribes de l’embassament de l’Ebre, passant pel Monestir de Montesclaros envoltat de boscos per trobar-se finalment de nou amb l’Ebre a la Vall de Valderredible. L’allotjament d’aquesta nit es a Polientes. La versió curta és seguint el riu directament a Villanueva. La versió més llarga, no recomenada per la majoría, es fent la circumval·lació a l’embassament de l’Ebre (103 km).
Etapa 2: Polientes – Valle de Zamanzas (43Km)
La ruta d’avui comença per la vall oberta de Valderredible. Val la pena aprofitar l’oportunitat de visitar l’església romànica de Sant Martí de Elines i les esglésies tallades a la roca mateixa, que són tan característics d’aquesta regió. A mesura que avancem pel riu, els costats de la vall comença a tancar-se fins que ens trobem en un meravellós congost de dimensions cada vegada més grans, on s’eleven les àligues i els voltors. Recomanem parar a visitar el poble de conte de fades de Orbaneja del Castillo, amb les seves cascades que travessen el poble. Al creuar Pesquera d’Ebre, el congost de l’Ebre pren dimensions increïbles, abans que finalment arribem a Valle de Zamanzas, que serà el lloc de descans d’aquesta nit. Sopar al hotel.
Etapa 3: Valle de Zamanzas – Medina de Pomar (36Km)
Una ruta molt bonica que segueix una gran corba del riu a través de pintorescos i desconeguts pobles. Opcionalment podem arribar al poble de Puentedey, construït sobre un pont de roca natural sobre el riu Nela. Aquesta nit ens allotjarem a la ciutat castellana de Medina de Pomar, amb el seu antic barri jueu i el castell que domina la ciutat i el paisatge circumdant.
Etapa 4: Medina de Pomar – Frías (56Km)
De Medina del Pomar, ens dirigim de nou al l’Ebre. Seguim per un tranquil camí, paral·lel al riu, on la vall comença a obrir-se de nou. Val la pena visitar l’església romànica de Sant Pere de Tejada. Seguint la ruta ens trobem ben aviat amb un altre congost, que s’obre cap a la fèrtil vall al voltant de Frías. Aquest és un poble espectacular entorn al seu castell i des d’on es pot gaudir d’unes belles vistes de la Vall de l’Ebre.
Etapa 5: Frías – Haro (62Km)
En sortir de Frías la vall comença a tancar-se altra vegada, fins que ens trobem en un altre espectacular canyó. El camí segueix al llarg de les ribes d’un embassament envoltat d’altes muntanyes i a través de petits túnels excavats a la roca. La ruta creua la petita ciutat de Miranda de l’Ebre, abans de passar a través d’imponents cims que marquen l’entrada a l’enorme vall oberta de la Rioja. Aquesta nit, la passarem al poble vinícola de Haro, amb l’oportunitat de beure un got o dos de Rioja, en el seu lloc d’origen.
Etapa 6: Haro – Laguardia (51 Km)
Comencem l’últim dia de ruta amb una visita a un dels molts famosos cellers d’Haro, amb degustació de vi. A continuació, seguirem per interminables vinyes i nombrosos pobles pintorescs de la Rioja, amb el teló de fons de les muntanyes de la Serra de Cantàbria i l’Ebre sempre aprop. Finalment arribem a la magnífica vila medieval emmurallada de Laguardia, on, com a Haro, el vi és gairebé una forma de vida.
Dia de sortida
Sortida des de Laguardia després d’esmorzar.

Transfer opcional al punt de sortida.
Mapa de la Ruta Descens pel Riu Ebre i La Rioja (Espanya). Ruta en bicicleta

Preus 2023

Temporada única
01/04 - 31/10
Sortides cada diumenge
1.120€
 • Per persona en habitació doble
  amb l'esmorzar inclòs i 5 sopars
 • Suplement habitació individual
  285€
 • Lloguer de Bicicleta de touring
  132€
 • Lloguer de Bicileta carretera
  182€
 • Lloguer de Bicicleta elèctrica
  215€

Què inclou la ruta?

Icona auto-guiat

Ruta auto-guiada

Llibre de ruta i mapes.

Icona localització

Informació turística

Informació turística de l'àrea.

Icona allotjament

Allotjament

7 nits d'allotjament en habitació doble amb esmorzar.
Sopars inclosos les nit 1,2,3,4 i 5

Icona tren

Trasllats

-Trasllat a l'arribada des de Santander a Campoo.
-Trasllat a la sortida des de La Guardia a Bilbao.

Icona trasllat de maletes

Transport d'equipatges

Trasllat dels equipatges d'un hotel a un altre.

Icona assistència

Assistència en emergències

Assistència en emergències durant el viatge.

Rutes relacionades

Pedalant per Cantàbria. Rutes en bicicleta per Cantàbria (Espanya).

Cantàbria en bicicleta 6 etapes

Cantàbria en bicicleta 6 etapes

Veure Ruta
Senyalització del Camino de Santiago.

El Camí de Sant Jaume: de León a Santiago

El Camí de Sant Jaume: de León a Santiago

Veure Ruta
“Amazing; Great locations, food, and awesome guides. We had an excellent time. Big group, but easily accommodated by Hop & Vine. The food was amazing, the weather was perfect, and it was really fun”
Doug Martin
Customer
“We had such a great time. Everything went over smoothly and our guide was very knowledgeable. I would recommend them to anyone. They really exceeded my expectations. I know I'll be back for sure!”
Amy Johnson
Customer
Comments are closed.