El camí de St Jaume

Façana de la catedral de Santiafo de Compostela

La ruta més famosa d'Espanya

El camí de Sant Jaume és un dels recorreguts més famosos d’Espanya amb un llegat monumental de gran valor.

El camí francès és el més conegut y el que més gent fa, ja sigui caminant o en bicicleta. Santiago de Compostela, és després de Roma i Jerusalem, el 3r lloc de pelegrinatge dels cristians. El pelegrinatge té una llarga història darrera. Durant molts segles, els pelegrins van fer aquesta ruta a peu o en cavall per visitar la tumba de l’Àpostol Santiago. Avui en dia, encara hi ha molts pelegrins que fan el camí, fins i tot, en bicicleta.

La millor època per fer el tour és des de setmana santa fins a mitjans d’Octubre

El camí de Sant Jaume no té un punt d’inici predeterminat, però degut a l’abundància de pelegrins es va crear una ruta i s’han anat creant camins tradicionals i el més famòs es el Camí Francès que comença a Roncesvalles. Tal com hem dit, no hi ha punt de partida, però si hi ha el punt on acaben totes les rutes, que és la Tomba de l’Àpostol a la Catedral de Santiafo de Compostela, però molts consideren que el final és Finisterra que vol dir “fi del món” en llatí. 

Les diferents rutes cap a Santiago de Compostela que són oficials són les següents:

 • El Camí Francès
 • El Camí Primitiu
 • El Camí del Nord
 • El Camí Anglès
 • El Camí Portugès
 • La Via de la Plata
 • Ruta del Mar de Arausa i el riu Ullà
 • Finisterra i Muixa
 • El Camí de l’hivern
Com aconseguir el certificat de pelegrinatge o Compostela?

Per haver realitzat el Camí de St Jaume al arribar a Santiago de Compostela, us otorguen un certificat.

Al principi la Veneira o la Concha, ja feien la dunció de certificat. Al s.XIII apareixeb les cartes provatòries que servien de certificats.

Els requisits per obtenir la Compostela són els següents:

 1. Heu de fer la pelegrinació per motius religiosos o espirituals. Quan arribeu haureu d’emplenar un formulari amb les vostres dades, si és amb motius religiosos o espirituals, us donaran el certificat
 2. Si feu els últims 100km a peu o els últims 200km en bicicleta
 3. Heu de reunir els segells diàris (2 cada dia)
Com és el Camí de Sant Jaume?

El camí de St Jaume no presenta grans desnivells, la única dificultas poden ser les distàncies i les temperatures fredes a l’hivern i les caluroses a l’estiu. El millor temps per fer el Camí de Sant Jaume és des de Setmana Santa fins a finals d’Octubre.

La ruta està molt ben senyalitxda mitjançant nombroses senyals diferents, com per exemple, fletxes grogues, petxines de Viera, creu de Santiago, pedres, grans i petits cartells blau amb la imatge de la petxina Viera i es poden trobar a qualsevol lloc, com ara murs de cases, vorades d’aceres, carreteres, senyals, arbres i valles.

Per més informació sobre aquest tour podem clicar el botó de més informació, trucar al 972 22 10 47 o enviar un mail a travel@cicloturisme.com

Comments are closed.