Empresa

Cicloturisme Tours (Cicloturisme i Medi Ambient) és un agència de viatges especialitzada en rutes en bicicleta i de senderisme ubicada a Girona (Registre de Turisme de Catalunya Nº 000547 – GCMD). Organitzem i comercialitzem rutes i activitats en bicicleta a l’àrea de Girona i a diferents regions d’Espanya i Europa. Cicloturisme i Medi Ambient com a agència de viatges, va ser fundada el 1996 per Empar Vaqué, pionera en la creació de rutes en bicicleta a Catalunya.

Tinguent un gran coneixement del territori, Vaqué va dissenyar diferents rutes itinerants per l’Empordà amb la mateixa filosofia de les rutes en bicicleta que ja que s’havien desenvolupat a països del centre i nord d’Europa.

Empar Vaqué va percebre que l’Empordà, tenia no només una costa espectacular sinó que també era un lloc ideal per parcticar el cicloturisme, ja que el terreny pla de l’àrea permetia a tothom disfrutar de l’activitat en bicicleta. La província de Girona és una regió amb una gran diversitat de paissatges, pobles medievals, ruïnes històriques, tradicions, cultura i una gran gastronomia.

Després d’oferir durant molts anys rutes d’una setmana arreu del nostre territori a clients procedents majoritàriament del centre-nord d’Europa i nord americans, comencem una nova etapa comercialitzant rutes en bicicleta arreu d’Europa adaptant-les a tots el públics.

Fotografia de l'interior del local de cicloturisme
Fotografia de l'interior del local de cicloturisme
Fotografia de l'interior del local de cicloturisme

La Història

Cicloturisme va dissenyar també la Xarxa Cicloturista del Baix Empordà i el Centre BTT del Baix Empordà.

La creació de les Vies Verdes de Girona, va aportar una nova oportunitat de desenvolupar el cicloturisme a l’interior de l’àrea de Girona. La Ruta “El Carrilet” va tenir ben aviat una gran popularitat entre els catalans i forasters, acompanyada pel desenvolupament del turisme local del país.

Cicloturisme organitza i ofereix, des de llavors, diferents rutes i serveis al llarg de les Vies Verdes combinant-les amb itineraris per la plana de l’Empordà. Totes les nostres popostes poden adaptar-se per dur-les a terme durant una setmana, caps de setmana i activitats d’un dia.

Tot aquest treball ha permès a Cicloturisme a establir-se com a agència de viatges receptiva per a clients procedents d’altres països d’arreu del món. Recentment hem incorporat dins la nostra oferta rutes en bicicleta per als catalans que vulguin viatjar arreu d’Europa.

Cicloturisme actualment està dirigit per Eduard Kirchner. Com a equip, continuem amb el treball fet fins ara, dissenyant noves rutes amb noves activitats i temàtiques; també desenvolupant noves àrees de treball com és el ciclisme de carretera per tal d’oferir la opció d’unes vacances més esportives organitzant i guiant estades de ciclisme.